Bizler

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.


Kendimize Kır Çocukları diyoruz. Güdül İlçesi ve Tahtacıörencik Köyü başta olmak üzere, kırsal alanda üretken bir yaşam kurmaya, doğayla uyumlu yaşam ve üretim pratiklerini uygulamaya ve yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Küçük ölçekli aile çiftçiliği, doğal tarım, permakültür, doğa koruma, toplum destekli üretim, barışçıl iletişim, armağan ekonomisi gibi alanlarda çalışıyoruz. Tahtacıörencik köyüne ilk geldiğimizden beri bizimle birlikte çalışan pek çok köylü arkadaşımız da var. Amacımız doğayla bağlarımızı güçlendirmek, kentlisiyle ve köylüsüyle, topluluk bilinci içinde güzel ve keyifli işler yapmak.

Küçük topluluğumuz süreç içinde birazcık büyüdü: Ceyhan ve Nihal, çocuklarımız Aral ile Ilgaz, İlker ve Özgürel, Özgen (İstanbul’daki Kır Çocuğu), Selda, Aslıhan, Hilal … Yanımızda, yakınımızda (bazıları mekansal olarak yakında olmasa da) bir dolu insan var, bize ve işlerimize destek olan. Uzun dönemler köyde kalıp çalışmalarımıza katılan arkadaşlarımız, dostlarımız var, ileride kimbilir kimler…

Bizleri aralarından biri olarak gören ve çalışmalarımıza katılan köylü arkadaşların, Ankara’daki çok sayıda dostumuzun ve “Doğal Besin, Bilinçli Beslenme – DBB” grubunun (http://ankaradbb.wordpress.com) destekleriyle, geçtiğimiz beş yıl içinde köyde ekolojik gelişim yolunda gözle görülür değişimler yaşadık. Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) şu anda DBB ağındaki üretici kolektiflerinden biri. Biz Kır Çocukları da TADYA’nın bir bileşeniyiz.

Bu blogda küçük ölçekte yaptığımız çeşitli doğal ürünlerimizin (merhemler, sabunlar, doğal destek ürünleri, gıdalar) tanıtımını bulacaksınız. Ayrıca köydeki çalışmalarımızdan ve diğer gelişmelerden haberler vereceğiz, çalışma alanlarımızla ilgili toplantılar, geziler ve atölye çalışmalarıyla ilgili duyuruları paylaşacağız.

Kolektif bir yaşam, deneyim ve öğrenme alanı olarak tasarladığımız Kır Çocukları Ekolojik Yaşam Çiftliği’nin hedeflerini içeen bir tanıtım sunumunu şu adreste görebilirsiniz: 

Kır Çocukları Ekolojik Yaşam Çiftliği Sunumu

İletişim için e-posta adresimiz: kircocuklari@gmail.com

Bir Facebook sayfamız da var!: https://www.facebook.com/KirCocuklari

Bizler” üzerine 3 yorum

  1. Merhabalar:)
    Sizlerle tanismak ve atolyelerinize katilmak isterim. Eylul -ekim takviminiz belli mi acaba?
    Sevgiler,
    Elif Eren

  2. Sizinle Buğday Derneği aracılığı iler yeni günün ilk saatinde tanıştım.Zamanlama çok manidar.Ben Ankara’dayım ve sanırım size yakınım sizinle bağlantıya geçecek ve inşallah tanışacağız.Kendimde istediğim dönüşüm için size ulaşmam gerektiğini hissediyorum Kolaylıklar dilerim. Sevgimle

Yorum bırakın