Kuşburnu çekirdeği yağı

Oğuzhan Çiftliği ve çevresinden toplanan kuşburnu meyvelerinin çekirdeklerinin soğuk presle sıkılmasıyla elde edilen saf yağ. ilt bakımında en önde gelen doğal kozmetiklerden biridir. Dış etkenlerin oluşturduğu hasarların giderilmesinde çok etkilidir. Cildin yenilenmesi, yanık ve yaralardan kaynaklı izlerin azaltılması için de kullanılır. Elde edilmesi zor olduğundan en pahalı yağlardan biridir, ama kullanımda çok küçük miktarlar yeterlidir ve genellikle bir baz yağın (örn. aspir veya üzüm çekirdeği yağı) içine birkaç damla damlatılarak kullanılır. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s