Sumak ekşisi

250 ml cam şişe

İçindekiler:

  • Taze sumak tohumları  (Tahtacıörencik Köyü Süvari Çayı kıyısından)
  • İçme suyu

Bir tencerede su kaynatılır. Sumak tohumları suya atılarak iyice yumuşayana kadar kaynatılır. Tohumlar süzülür ve su kıvamlı hal gelincee kadar yeni tohumlar atılıri kaynatılır ve süzülerek çıkarılır. Her türlü salatada, kısırda, nar ekşisi veya limon kullanılan tüm yemeklerde kullanılabilir.

Şişe açıldıktan buzdolabında tutulması önerilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s