Mürver-elma marmelatı

210 cc cam kavanoz

İçindekiler:

  • Taze mürver (Sambucus nigra) meyvesi
  • Organik limon 
  • Doğal tarım ürünü elma

Mürver ağacı bir ezca deposu olarak bilinir. Yaprakları, kabuğu, çiçekleri ve meyvelerinin çok sayıda kullanım alanları vardır. Ham ve yeşil meyvelerinin yenmesi uygun değildir, zehirlenmelere sebebiyet verebilir. Olgun meyveleri potasyum ve C vitamini yönünden zengindir. İyice olgunlaşmış meyvelerinin pişirilmesiyle lezzetli marmelatlar ve reçeller üretilir.   

Ayıklanıp yıkanan mürver meyveleri ve elmalar ayrı ayrı, hafifçe haşlanır, kevgirden geçirilir ve karıştırılır. Az miktarda limon eklenir. Sıcakken ısıtılmış cam kavanozlara konur ve konserve yapılır.

Olduğu gibi veya isteğe göre tatlandırılarak tüketilir. Açtıktan sonra buzdolabında tutulması ve 3-4 gün içinde tüketilmesi önerilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s