Gövem eriği-elma marmelatı

210 cc cam kavanoz/konserve

İçindekiler:

  • Taze gövem eriği (Prunus spinosa) meyvesi (ODTÜ Kampüsünün kirlilikten uzak bölgelerinden ve Tahtacıörencik Köyü’nden)
  • Doğal tarım ürünü elma

Çakal eriği de denen gövem eriği Orta Anadolu’da orman kıyılarında ve açıklık alanlarda bulunabilen, küçük ve dikenli bir erik ağacı formudur. Küçük mor meyveleri halk arasında olduğu gibi veya kaynatılarak, ishal kesici olarak ve vücudun güçlendirilmesi için kullanılır. 

Elma ve daha az miktarda çakal eriği ile oluşturduğumuz bu marmelat özel bir tada sahip özgün bir üründür. Ayıklanıp yıkanan gövem eriği meyveleri ve elmalar ayrı ayrı, hafifçe haşlanır ve kevgirden geçirilir ve karıştırılır. Sıcakken ısıtılmış cam kavanozlara konur ve konserve yapılır.

Olduğu gibi veya isteğe göre tatlandırılarak tüketilir. Açtıktan sonra buzdolabında tutulması ve 3-4 gün içinde tüketilmesi önerilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s