Dağ eriği ekşisi

250 ml cam şişe

İçindekiler:

  • Dağ eriği meyveleri  (Tahtacıörencik Köyü)
  • İçme suyu

Bir tencerede dağ eriği meyveleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra bir kevgirden geçirilir. Karıştırılarak homojen hale getirilir ve ince tülbentten süzülür. Oryaya çıkan konsantre erik ekşisi şişelenir.

Dağ eriği Orta Anadolu’da pestil şekilinde de yapılır ve eritilip ekşilik istenen bütün yemeklere (çorbalar, çay balığı yemekleri, sarmalar, …) eklenir. Bir yerde Anadolu’nun geleneksel limonudur. Her türlü ekşili yemekte, salatada, kısırd  kullanılabilir.

Şişe açıldıktan buzdolabında tutulması önerilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s