Tomatillo Salsa Verde

Meksika mutfağından çok özel bir sos. Farklı ve keskin tatları sevenler için: dip sos olarak, salatalara eklemek için, makarnalarda, tavuk yemeklerinin yanında…

Yeşil ve mor tomatilloları (domatesin ve altınçileğin bir akrabası, ama bambaşka bir lezzet) Güdül Tahtacıörencik Köyü’nde doğal tarım yöntemleriyle yetiştirdik. Kendi tarifimizi oluşturduk, sosumuzu hazırladık ve 210 cc cam kavanozlara sıcakken koyup kapağını kapattık. Salsa verde özünde  acılı bir sos; biz de acılı yaptık. 

Kapağını açmadan uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında tutun ve kısa sürede tüketin.

Sosumuzda neler var:

  • Tomattillo (Tahtacıörencik organik)
  • Limon (Elçin Kürşat Çiftliği ve Ayrancı organik pazarı) ,
  • Taşköprü sarımsağı (Ayrancı organik pazarı)
  • Hafif kavrulup dövülmüş tane kişniş
  • Soğan (Hisarköy –  Ayrancı organik pazarı)
  • Acı cin biber (Tahtacıörencik – organik)
  • Az miktarda tuz (Çankırı) ve yine az miktarda şeker

DSC01907  DSC01905  DSC01909 

DSC01911  DSC01910  DSC01908

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s